سخنرانی یا جادوی کلمات
سخنرانی حرف زدن تنها نیست . آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چرا صحبتها و کلمات جادویی سخنران های معروف دنیا بلافاصله در افراد تاثیرگذار میشود و حالات روحی آنها را تغییر میدهد؟ آیا به جادوی کلمات اعتقاد دارید؟
اگر بخواهیم به بررسی دقیق مفهوم سخنرانی انگیزشی و ویژگیهای سخنران آن بپردازیم، ساعتها میتوان تعاریف و اطلاعات بسیاری را به کمک کتابها و دیگر منابع جمعآوری کرد. اما به طور خلاصه و در یک کلمه یک سخنران انگیزشی شخصی، تحول آفرین است. این شخص به خوبی میتواند با توجه به شرایط حاکم، تمام مخاطبان خود را بر روی موج کلمات و جملاتش سوار کرده و به هر سو که میخواهد هدایت کند. گاهی اوقات خنده بر لبان مخاطب مینشاند و گاهی اوقات با لحنی جدی و محکم مخاطب را بر روی صندلی خود میخکوب میکند. این شخص همان کسی است که با کلماتش سبب میشود تا شما دست به کار جدیدی در زندگی خود زده و تصمیمات متفاوتی نسبت به گذشته اتخاذ کنید. این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که افراد مطرح و بزرگ در سراسر جهان با تکیه بر قدرت سخنوری و حضور در جمع سخنرانان مشهور سبب شدند تا افراد بسیار زیادی از گفتهها و سخنرانیهای آنها تبعیت کنند.
یکی از تفاوتهای عمدهای که مابین یک سخنرانی انگیزشی با سایر انواع سخنرانی وجود دارد، ایجاد حسی موقتی در مخاطب از جنس انرژی، انگیزه، امید و شور و شوق است. این یکی از ویژگیهای اصلی یک سخنران انگیزشی موفق است. در واقع یک سخنران باید با اعتماد به نفس فراوان خود در حین داستانگویی به کمک ایجاد تصویر از موضوع در ذهن مخاطب حالتهای احساسی او را برانگیخته و همچنین با ترکیب داستان خود با کمی چاشنی طنز، پیام و هدف مدنظر خود را در ذهن و قلب مخاطبش حک کند. تنها در این صورت است که مخاطب با نتیجه شگفت آوری روبرو خواهد شد!
با توجه به رفتارها و واکنشهای متفاوت مخاطبان حاضر در یک سخنرانی، یک سخنران انگیزشی با تجربه و موفق قادر است با رعایت چند نکته ساده توجه تمام مخاطبان را به سمت خود جلب کند. رعایت اصول اولیه ایجاد ارتباط موثر با مخاطب از طریق داستان سرایی مختصر و مفید و نه زیادهگویی، توجه ویژه به مخاطب هدف، تشخیص جَو حاکم بر محیط سخنرانی و تلاش برای همسو کردن آن با جریان سخنرانی، خارج کردن بحث از حالت خشک و بی روح و به کار بردن الفاظ طنز جهت تغییر جَو و توجه ویژه به زبان بدن تاثیر به سزایی در جلب توجه حضار خواهد داشت.
احتمالا در اطراف خود شنیده و یا دیدهاید که برای برخی سخنرانان با این هدف که سخنرانی طبیعی داشته باشند، به هیچ وجه حاضر به انجام تمرین پیش از شروع سخنرانی نیستند. این افراد بر این باورند که تمرین کردن سبب خواهد شد که آنها نتوانند شخصیت واقعیشان را در برابر مخاطب به نمایش گذارند. درستی یا نادرستی این دیدگاه را نمیتوان به طور قطع اعلام کرد اما شما فراموش نکنید که هر چقدر بیشتر تمرین کنید، مسلطتر، با اعتماد به نفستر و حرفهایتر خواهید بود. ناگفته نماند تمرین سخنرانی نیز مستلزم رعایت اصول و قواعد خاص خود است. شما میتوانید برای طبیعی جلوه دادن تمام لحظات سخنرانی، محیط و سایر جزئیات این فرآیند را برای خود بازسازی کرده و سعی کنید در مقابل تعداد مشخصی از افرادی که میشناسید به تمرین بپردازید.
همه انسانها در زمانها و مکانهایی که در آنها قرار میگیرند، بسته به شرایط مختلف به نوعی سخنرانی را تجربه میکنند. اگر شما هم از استعداد، مهارت و یا ویژگی منحصر به فردی در نحوه بیان و سخنوری خود بهره میبرید به یاد داشته باشید هیچگاه برای شروع دیر نیست. قدم اول شما برای موفقیت در این مسیر، کشف استعدادهای ذاتی و نهفته درونتان است. سخنرانان مشهور سرتاسر این کره خاکی، در واقع پس از درک و شناخت صحیح خود، توانستند تبدیل به افرادی تاثیرگذار در جامعه خود شوند. بزرگانی نظیر وارن بافت که تا سن ۷۰ سالگی نامی از او شنیده نشده بود به کمک انجام سخنرانیهای متعدد در حوزه صنعت خود اکنون به یکی از بزرگترین سخنرانان و یکی از ثروتمندترین افراد جهان تبدیل شده است. شما هم اعتماد به نفس، مهارتهای سخنرانی و قدرت فن بیان خود را بر روی یک هدف متمرکز کنید و به خانواده بزرگ سخنران یاب بپیوندید تا بتوانید با آموزش و انتقال دانش خود به علاقهمندان این حرفه، گام بلندی در رشد فردی خود و دیگر افراد داشته باشید.